Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 4901E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Mühendisliği Tasarımı I
İngilizce
Food Engineering Design I
Dersin Kodu
GID 4901E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
1
4
3
2
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Zeynep Tacer Caba
Dersin Amaçları
Öğrencilerde gıda işleme sistemlerinin mühendislik ve ekonomik açıdan analizlenmesi becerisi geliştirme
Maliyet tahmini, fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika lokasyonu ve işletimi gibi tasarım aşamalarının öğretilmesi
Öğrencilerde gıda işleme tasarımı ile ilgili bilgi ve teknolojilere ulaşım becerisi geliştirme
Firma yapısı ve işletimi konusunda genel bilgilendirme
Dersin Tanımı
Gıda işleme yöntemlerine yönelik genel ekonomik ve tasarım uygulamalarına giriş. Gıda üretim fabrikalarının tasarımındaki aşamalar, örneğin maliyet tahmini, karlılık ve fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika kurulum yeri tespiti, işletme ve optimum tasarım stratejileri anlatılır.
Dersin Çıktıları
Genel firma yapısı ve fabrika tasarım ilkelerini bilme
Gıda işleme sistemlerinin mühendislik ve ekonomik açıdan analizleyebilmesi
Maliyet tahmini, fizibilite analizleri, kapasite planlama, fabrika lokasyonu ve işletimi gibi tasarım aşamalarını yapabilmesi
Gıda işleme tasarımı ile ilgili bilgi ve teknolojilere ulaşabilmesi
Önkoşullar
( GID 341 MIN. DD Veya GID 341E MIN. DD )
Ve ( GID 351 MIN. DD Veya GID 351E MIN. DD )
Ve ( GID 331 MIN. DD Veya GID 331E MIN. DD )
Ve ( GID 322 MIN. DD Veya GID 322E MIN. DD )
Ve ( GID 421 MIN. DD Veya GID 421E MIN. DD )
Ve ( GID 306E MIN. DD
Veya ( GID 222 MIN. DD Veya GID 222E MIN. DD )
Veya GID 226E MIN. DD )
Ve ( FIZ 101 MIN. DD Veya FIZ 101E MIN. DD )
Ve ( FIZ 101L MIN. DD Veya FIZ 101EL MIN. DD )
Ve ( KIM 101 MIN. DD Veya KIM 101E MIN. DD )
Ve ( KIM 101L MIN. DD Veya KIM 101EL MIN. DD )
Ve ( MAT 103 MIN. DD Veya MAT 103E MIN. DD )
Ve ( MAT 104 MIN. DD Veya MAT 104E MIN. DD )
Ve ( FIZ 102 MIN. DD Veya FIZ 102E MIN. DD )
Ve ( FIZ 102L MIN. DD Veya FIZ 102EL MIN. DD )
Ve( ( MAT 210 MIN. DD Veya MAT 210E MIN. DD )
Veya ( GID 210E MIN. DD Veya GID 210 MIN. DD ) )
Gereken Olanaklar
xx
Diğer
Öğrencilere dersi daha iyi anlamaları amacı ile ödev verilecek ve bu ödevler bir hafta sonra toplanacaktır.
Ders Kitabı
Peters, MS and Timmerhaus, KD. 2003. Plant Design and Economics for Chemical Engineers. McGraw-Hill, New York.
Diğer Referanslar
Turton, R. . 2003. Analysis, synthesis, and design of chemical processes. Prentice Hall, Upper Saddle River, N.J.
Couper, J.R. 2003. Process Engineering Economics. Mercel Dekker Inc., New York.
Duncan, T.M. and Reimer, J.A. 1998. Chemical engineering design and analysis: an introduction. Cambridge University Press, Cambridge, UK.
Lopez-Gomez, A. and Barbosa-Canovas, G.V. 2005. Food Plant Desing. Taylor & Francis
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025