Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 311 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Mikrobiyolojisi I
İngilizce Food Microbiology I
Dersin Kodu
GID 311 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 - - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Fatih Ortakcı
Dersin Amaçları Mikroorganizmaların gıda ile ilişkilerini ve mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörleri öğretmek
Mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi,
Mikrobiyoloji bilgisini gıda mühendisliği problemlerini çözmede kullanabilme becerisini kazandırmak
Okuma parçaları verilerek öğrencilerin bireysel öğrenme becerilerini geliştirmek
Takım çalışma pratiğinin mühendislik etiği bilincinin, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma bilincinin ve yaşam boyu öğrenme bilincinin kazandırılmasıdır.
Dersin Tanımı Gıda endüstrisi açısından önemli mikroorganizmalar, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, mikroorganizmaların farklı gıda gruplarında gelişmeleri, mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi, endüstriyel mikrobiyoloji, fermantasyon teknolojisi, mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları
Dersin Çıktıları Mikroorganizma ile gıda etkileşimi
Mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler
Gıdada mikroorganizma gelişmesinin sayısal ifadesi
Farklı gıda gruplarında mikrobiyal faaliyetin sonuçları, örn gıda bozulmaları, fermantasyon, gıda zehirlenmeleri
Derste öğrenilen bilgilerin endüstriye uygulanması
Bilgi ve düşüncelerin sentezlenerek düzenlenmesi
Mühendislik etiği bilincini
Takım çalışma pratiğini, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma
Yaşam boyu öğrenme bilincini
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025