Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 311
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Mikrobiyolojisi I
İngilizce
Food Microbiology I
Dersin Kodu
GID 311
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
-
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Fatih Ortakcı
Dersin Amaçları
Mikroorganizmaların gıda ile ilişkilerini ve mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörleri öğretmek
Mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi,
Mikrobiyoloji bilgisini gıda mühendisliği problemlerini çözmede kullanabilme becerisini kazandırmak
Okuma parçaları verilerek öğrencilerin bireysel öğrenme becerilerini geliştirmek
Takım çalışma pratiğinin mühendislik etiği bilincinin, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma bilincinin ve yaşam boyu öğrenme bilincinin kazandırılmasıdır.
Dersin Tanımı
Gıda endüstrisi açısından önemli mikroorganizmalar, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, mikroorganizmaların farklı gıda gruplarında gelişmeleri, mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi, endüstriyel mikrobiyoloji, fermantasyon teknolojisi, mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları
Dersin Çıktıları
Mikroorganizma ile gıda etkileşimi
Mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler
Gıdada mikroorganizma gelişmesinin sayısal ifadesi
Farklı gıda gruplarında mikrobiyal faaliyetin sonuçları, örn gıda bozulmaları, fermantasyon, gıda zehirlenmeleri
Derste öğrenilen bilgilerin endüstriye uygulanması
Bilgi ve düşüncelerin sentezlenerek düzenlenmesi
Mühendislik etiği bilincini
Takım çalışma pratiğini, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma
Yaşam boyu öğrenme bilincini
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025