Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / MIM 428E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Tasarım Çizimi ve Başka Hikayeler
İngilizce Design Drawing and Other Stories
Dersin Kodu
MIM 428E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
1 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Hakan Tüzün Şengün
Hakan Tüzün Şengün
Dersin Amaçları Bu derste temel amaç, nesne, türetme, detay, çevre, melez ve öykü olmak üzere altı ana tema üzerine inşa edilen program dahilinde haftalık bazda sıkı bir çalışma stüdyosu kurmaktır. Temalar üzerinde nesne, türetme, detay ve çevre. Kurs çoğunlukla serbest çizim pratiğine odaklanır ve öğrenciler stüdyoda veya mümkünse bir alan gezisinde uygulamalı olarak çalışacaktır. Hibrit ve anlatı gibi temalarda ders, nihai bir anlatı projesi oluşturmak için hem dijital hem de analog medya araçlarını kullanacaktır. Aktif katılım ve devam kurs için çok önemlidir. Öğrenciler dönem sonunda bir portföy ve verilen formatta bir final projesi teslim edeceklerdir.
Dersin Tanımı Bu derste temel amaç, nesne, türetme, detay, çevre, melez ve öykü olmak üzere altı ana tema üzerine inşa edilen program dahilinde haftalık bazda sıkı bir çalışma stüdyosu kurmaktır. Temalar üzerinde nesne, türetme, detay ve çevre. Kurs çoğunlukla serbest çizim pratiğine odaklanır ve öğrenciler stüdyoda veya mümkünse bir alan gezisinde uygulamalı olarak çalışacaktır. Hibrit ve anlatı gibi temalarda ders, nihai bir anlatı projesi oluşturmak için hem dijital hem de analog medya araçlarını kullanacaktır. Aktif katılım ve devam kurs için çok önemlidir. Öğrenciler dönem sonunda bir portföy ve verilen formatta bir final projesi teslim edeceklerdir. Seçmeli ders "Tasarım Çizimi ve Diğer Hikayeler" Nesne, Derive, Ortam, Detay, Hibrit ve Anlatı olmak üzere altı ana tema üzerine inşa edilmiştir.
Nesne:
Günlük hayatınızdan bir nesne çizmeden çizin. Gölgeler, karalamalar, lekeler ve tonlar vb. Kullanmayın. Sadece ince uçlu bir tükenmez kalemle çizin ve sadece net çizgilerle çizin.
Türetme:
Farklı ihtiyaç ve işlevlere sahip formlarda değişen çeşitli şekil ve işlevlere (örneğin, Farklı fırça şekilleri) sahip bir nesne çizin. Günlük hayatınız için tasvir etmeden bir nesne çizin. Gölgeler, karalamalar, lekeler ve tonlar vb. Kullanmayın.
Ortam:
Bir nesneyi, o ortamda yakın bir ilişki içinde bulunduğu bir durumu göz önünde bulundurarak çizin. Sadece ince uçlu bir tükenmez kalemle çizin ve sadece net çizgilerle çizin. Onları gölge, karalama ve leke olmadan ince bir uçlu kalemle tekil çizgilerle çizin.
Detay:
Aynı nesnede olduğu gibi ve nesnenin bütünlüğü içinde olduğu gibi, sadece gölgeler, karalamalar ve lekeler kullanmadan ince uçlu bir kalemle tekil ince ve net çizgilerle nesnenin karakteristik bir detayını çizin.
Melez:
Bu aşama, bazı dijital modelleme ve kolaj tekniklerinin melezleştirilmesini ve elle çizilmiş malzeme üzerinde dijital ortamla birlikte her türlü üst üste binme deneylerini içerir.
Anlatı:
Dersin son aşamasında hem dijital hem de analog birçok farklı ortamda çalıştıktan sonra hedefimiz bu zamana kadar tüm bu araçlarla bir anlatı oluşturmak olacaktır.
Dersin Çıktıları Aktif katılım ve devam kurs için çok önemlidir. Öğrenciler dönem sonunda bir portföy ve bir final projesi teslim edeceklerdir. Yarıyıl sonu sınavı için gerekli olan ara sınav notu en az 40, aktif katılım ve devam oranı% 40 olup Portföy ve Final Projesi% 60 final notu için değerlendirilecektir.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024