Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / MIM 212E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Mimari Proje 4
İngilizce Architectural Design IV
Dersin Kodu
MIM 212E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
5 2 6 -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Funda Uz
Dersin Amaçları 1. Tasarım problemlerine çok boyutlu biçimde yaklaşabilme becerisini geliştirmek. 2. Tasarım sürecinde sistemlerin (sosyal, kültürel, yapısal, vb) bütünlüğü tartışması ve bu yönde bir bilinç oluşturmak. 3. Öğrencilerin, tasarım sistemlerinin bütünlüğüne dayalı kavramsallaştırma ve tasarım geliştirme becerilerini geliştirmek. 4. Tasarım probleminin araştırılması ve kişiselleştirilmesi.
Dersin Tanımı Tasarım yaklaşıma veri olarak doğal, tarihi ve yapısal çevre koşullarının kullanımını vurgulayan tasarım konuları; mimari düşünceyi strüktür, konstrüksiyon ve yapı detaylarıyla birleştiren temalar; çeşitli ölçeklerde araştırma gerektiren tasarım problemleri; topoğrafyaya ilişkin farklı çözümler geliştirme; kavramsal ve soyut tasarım yaklaşımlarını çağdaş ve yapısal tasarımlara dönüştürme; teknik veriyi tasarım sürecine entegre etme; çeşitli Türk kentlerinin çağdaş mimari ortamlarına ilişkin verimli tartışmalara olanak sağlayan geziler düzenlemek; farklı konular ve çağdaş yaklaşımları araştırmaya yönelik dersler verme, seminer ve atölyeler düzenleme; tasarım sürecini değerlendirmek için jüriler düzenleme.
Dersin Çıktıları 1. Tasarım becerisi 2. Eleştirel düşünme becerisi 3. Araştırma becerisi 4. Taşıyıcı sistemler 5. Çevresel sistemler 6. Bina kabuğu sistemleri 7. Arsa/çevre koşulları 8. Erişebilirlik?9. Bina sistemlerinin entegrasyonu 10.Örneklerden yararlanma?11. Sürdürülebilir tasarım?12. Sunum ve grafik becerisi 13. Tartışma becerisi
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024