Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Mimarlık Fakültesi / MIM 106E - Yapı Mekaniği
 

MIM 106E - Yapı Mekaniği

Dersin Amaçları

1. Matematik, fen ve mühendislik bilgisini uygulamaya dökme yeteneğini kazandırmak.
2. İhtiyaca uygun sistem, eleman veya yöntem tasarlama yeteneğini kazandırmak.
3. Mimarlık öğrencilerine yönelik yapısal mühendislik problemlerini tanımlamak, formüle etme ve çözmek için ön bilgilerin elde edilmesi için gerekli becerileri sağlamak.
4. Mimarinin mühendislik uygulamaları için gerekli olan teknikleri ve modern mühendislik araçlarını kullanma becerisini kazandırma.

Dersin Tanımı

Ders kapsamında kuvvet, moment, rijit cisim kavramlarının açıklanması, kuvvetlerin dengesi prensibi, taşıyıcı sistemlerin ve yüklerin tanıtılması, izostatik sistemlerin denge problemlerinin incelenmesi, kafes sistemlerin düzenlenmesi ve çubuk kuvvetlerinin hesabı, tekil ve yayılı yük etkisi altında kablo kuvvetlerinin hesabı, atalet momenti, taşıyıcı sistem malzemelerinde gerilme-şekil değiştirme ilişkisi, taşıyıcı sistem elemanlarında iç kuvvet dağılımının belirlenmesi, yapılarda güvenlik kavramı, basit ve bileşik mukavemet halleri ve basınç kuvveti etkisi altındaki elemanlarda burkulma problemi konuları ahşap, yığma ve çelik yapı örnekleri ele alınarak işlenmekte olup, dönem sonunda öğrencilerin mimari proje tasarımı için gerekli temel taşıyıcı sistem oluşturma bilgilerini kullanarak taşıyıcı sistem elemanlarını güvenli bir şekilde boyutlandırabilmesi amaçlanmaktadır.

Koordinatörleri
Gülseren Erol Soyöz
Cenk Üstündağ
Oğuz Koz
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024