Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Tekstil Teknolojileri ve Tasarımı Fakültesi / TEK 445E - Yeni İplik Üretim Prosesleri
 

TEK 445E - Yeni İplik Üretim Prosesleri

Dersin Amaçları

1. Bu ders kapsaminda verilecek yeni konseptlerin ogrenciler tarafindan anlasilabilmesi icin gerekli olan eski bilgilerinin hatirlanmasi amaciyla; iplikler, tekstil endustrisinde yaygin olarak kullanilan konvansiyonel iplik sistemleri ve teknolojileri hakkinda genel bilgi vermek.
2. Ogrencilerin iplik teknolojisindeki yeni trendleri ve yenilikleri takip edebilmesi icin yeni iplik sistemlerinin ve teknolojilerinin tanitilmasi, sistemler arasindaki farklarin karsilastirma yapilarak degerlendirilmesi.
3. Iplikcilik sistemlerinin uretim parametrelerini ve iplik hatlarinin organizasyonunu incelemek.
4. Ogrencilerin iplikler, yenilikci teknolojilerle uretilmis ipliklerin ozellikleri ve kullanim alanlari hakkinda bilgi sahibi olmalarina yardimci olmak.
5. Ogrencilere, gelismis ozellikli ipliklerin tasarim sureci icin yeni bir bakis acisi yaratmakta yardimci olmak amaciyla iplik teknolojisindeki yeni konseptlerin temel yaklasimlarini vermek.

Dersin Tanımı

Yenilikci iplik sistem ve teknolojileri. Kompakt, Solo, Siro, Open-end, Bukumlu, Kendinden bukumlu, Wrap, Hava-jetli, Yalanci bukumlu iplikcilik sistemleri. Yeni iplik sistemlerinin konvansiyonel olanlariyla karsilastirilmasi. Yeni iplikcilik sistemleri ile uretilen iplikler. Bu sistemlerde iplik olusumunu etkileyen parametreler.

Koordinatörleri
İkilem Göcek
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024