Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu / ING 104VR / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Mühendisler için Sanal Gerçeklikle Mesleki İngilizce
İngilizce VR-İntegra.Business&Engin.Eng.
Dersin Kodu
ING 104VR Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
- 1 1 -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Hande Yalınateş Koşar
Dersin Amaçları İş ortamını simüle eden sanal gerçeklik uygulamaları ile mühendis adaylarının mesleki İngilizce dil yetkinlikleri arttırarak onları çok uluslu iş yerlerindeki mesleki yaşama hazırlamaktır.
Dersin Tanımı Mühendislerin profesyonel hayatlarında ihtiyaç duyacakları İş İngilizcesi yetkinliklerini arttırmaya yönelik dilbilgisi ve kelime bilgisi içerikleri ile 4 dil yeteneğini kapsayan Sanal gerçeklik destekli iletişim etkinlikleri.
Dersin Çıktıları Dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler, derslere entegre sanal gerceklik ortamlarinda edindikleri deneyimler yoluyla:
1. iş başvuru süreci için gerekli olan kelime bilgisi, dilbilgisi, format ve uygunluk gibi bilgileri kullanarak sözlü ve yazılı iletişim kurabileceklerdir.
2. uluslararası profesyonel ortamda piyasaya yeni bir ürün sunulurken geçirilen tasarım ve gelişim süreçlerine ilişkin temel kavramları kullanarak metin inceleyebilecek, resmi olmayan ortamlarda sunum yapabilecek ve fizibilite raporu hazırlayabilecektir.
3. üretim aşamasına gelmiş bir ürünün üretim talimatlarını anlayabilecek, toplantılarda sorunlarla ilgili uzlaşma sağlayabilecek, ürün teklifi ve kılavuzu hazırlayabilecek, rapor hazırlayabilecek ve e-posta ile iletişim kurabilecektir.
4. ürün üretim ve dağıtım aşamasında karşılaşılan güvenlik kalite sorunları hakkında toplantı süreçlerini planlayacak, bu toplantılarda etkin iletişim sağlayabilecek, bu süreçle ilgili temel kavramları kullanarak sunum yapabilecek ve ürün kalitesi ile ilgili rapor yazabilecektir.
ürün satışı ve sonrası aşamalarında kullanılan temel kavramları kullanabilecek, bu süreçlerle ilgili toplantılara katılabilecek, resmi ya da resmi olmayan ortamlarda iletişim kurabilecek, reklam broşürü hazırlayabilecek, reklam sunumu yapabilecektir.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı I-BEE-VR Project Course Platform
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024