Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu / ING 102 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe İngilizce 102
İngilizce English 102
Dersin Kodu
ING 102 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Damla Aslı Altan
Dersin Amaçları Bu dersin genel amacı, öğrencilerin okuma ve yazma becerilerini aynı anda geliştirmelerini sağlamak; okuma-yazma bağını güçlendirerek öğrencilerin akademik metinleri daha etkin okumalarına, gerek içerik gerekse organizasyon olarak akademik kompozisyon yazmalarına yardımcı olmaktır
Okuma becerileri: 1.Hızlı okuma teknikleri, 2. Ana noktaları bulma, 3. Yazının bakış açısı ve tonunu irdeleme, 4. Metin içinde bağlantılar kurma, 5. Genel ve ayrıntı bilgiyi ayırdetme, 6. Bir olgunun sebep ve sonuçlarını irdeleme, 7. Tartışmalı bir konunun artı ve eksi yönlerini okuyup analiz etme, 8. Bir yazıda konu ile ilgili anahtar kelimeleri bulma, 9. Akademik kelime hazinesini geliştirme
şeklinde tanımlanabilecek okuma, çalışma becerileri ve eleştirel düşünme ve analiz, sentez becerileriyle birlikte ele alınmaktadır.
Yazma becerileri: 1. Not tutma, 2. Özet yazma, 3. Bilgiyi tasnif etme, gruplandırma, 4. Ayrıntılı yazı planı yapma, 5. Tez cümlesi ve paragraf giriş cümleleri yazma, 6. Bir olgunun sebep ve sonuçları hakkında belli bir formatı izleyerek kompozisyon yazma, 7. Tartışmalı bir konunun iki yönünü de ele alan bir format dahilinde kompozisyon yazmak, 8. Kompozisyondaki fikirleri akademik metin analizi sonucu elde edilen bulgularla desteklemek, 9. Yazarken akademik bir ton, konunun gerektirdiği kelime seçimi ve gerekli geçiş/bağlaç terimlerini kullanmak şeklinde ayrıştırılabilecek bir çok yazı yazma faaliyeti gerçekleştirilir.
Dersin Tanımı The English 102 course has been redesigned to accomodate student needs in connecting reading and writing skills for academic purposes.
Dersin Çıktıları This course aims to enhance students’ reading and writing skills simultaneously, reinforces students’ perception of the reading-writing link, enabling them to decipher academic texts more efficiently, and teaches them to write academic essays in terms of both content and organization.
Reading skills: 1. Speed/timed reading, 2. Identifying the main points, 3. Analyzing the view and the tone of the text, 4. Finding and interrelating relevant information, 5. Distinguishing between general and specific information, 6. Identifying causes and effects of a phenomenon, 7. Identifying for and against points and eliciting arguments, 8. Eliciting topic related/key words, 9. Enhancing academic vocabulary
Writing skills: 1. Note taking, 2. Summarizing, 3. Organizing ideas via clusters, associations, 4. Outlining, 5. Crafting thesis statements and topic sentences, 6. Writing cause & effect essays vis-à-vis a format, 7. Writing argumentative essays vis-à-vis a format, 8. Supporting the main points in the essay with the findings of text exploration, 9. Using academic tone, genre language and appropriate transition signals.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı Compiled materials, available as an online coursebook
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024