Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 339E - Gıda Bileşenlerinin Üretimi
 

GID 339E - Gıda Bileşenlerinin Üretimi

Dersin Amaçları

1. Gıda bileşenlerinin sınıflarını, yapılarını, elde edildikleri kaynakları ve gıdalardaki fonksiyonlarını tanıtmak.
2. Gıda bileşenlerinin üretimlerinde kullanılan yöntemleri açıklamak.
3. Gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı ile ilgili bilgi vermek.

Dersin Tanımı

Gıda bileşenlerinin sınıflandılması ve üretimlerinde kullanılan yöntemler, proteinler, nişasta ve türevleri, pektin, diyet lifleri, gam, tatlandırıcılar, çoklu doymamış yağ asitleri, esansiyel yağlar, aromalar, mikrobiyal kaynaklı bileşenler, antioksidanlar, renklendiriciler, koruyucular, asitlik düzenleyiciler, yasal düzenlemeler, gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı.

Koordinatörleri
Aslı Can Karaça
Aslı Can Karaça
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024