GID 339E - Gıda Bileşenlerinin Üretimi
Dersin Amaçları
1. Gıda bileşenlerinin sınıflarını, yapılarını, elde edildikleri kaynakları ve gıdalardaki fonksiyonlarını tanıtmak.
2. Gıda bileşenlerinin üretimlerinde kullanılan yöntemleri açıklamak.
3. Gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı ile ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Gıda bileşenlerinin sınıflandılması ve üretimlerinde kullanılan yöntemler, proteinler, nişasta ve türevleri, pektin, diyet lifleri, gam, tatlandırıcılar, çoklu doymamış yağ asitleri, esansiyel yağlar, aromalar, mikrobiyal kaynaklı bileşenler, antioksidanlar, renklendiriciler, koruyucular, asitlik düzenleyiciler, yasal düzenlemeler, gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı.
|
|
Koordinatörleri
Aslı Can Karaça
Aslı Can Karaça
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|