KIM 212L - Instrumantal Analytc Methods Labaratory
Course Objectives
Veri analizi: Kalibrasyon, tayin limitleri, LOD-LOQ hesaplama, Tekrarlanabilirlik, doğruluk hesaplamaları ve hassasiyet değerlendirmesi.
Spektroskopi: UV-VIS spektrofotometrisi Protein içeceklerinde Bradford yöntemi ile protein tayini, Floresans spektrofotometrisi ile asetilsalisilik asit (aspirin) ve salisilik asit tayini, Türbidimetri ve Refraktometre, FTRI/Raman spektrofotometrisi ile Moleküler yapının tayini, doğal yapay polimerler üzerinden, AAS ile Deniz suyu ve toprakta Cu tayini.
Kromatografi: Cay ve kahvede HPLC ile kafein tayini, GC ile Etilasetat tayini
Elektrokimya: Balda asitlik tayini/konduktometrik salisilik tayini
Elektroforez: Gıda boyalarının jel elektroforez ile ayrımı ve kalitatif tayini-agoroz jel., Kapiler elektroforez uygulamaları-demo ve lit taraması
Course Description
Veri analizi: Kalibrasyon, tayin limitleri, LOD-LOQ hesaplama, Tekrarlanabilirlik, doğruluk hesaplamaları ve hassasiyet değerlendirmesi.
Spektroskopi: UV-VIS spektrofotometrisi Protein içeceklerinde Bradford yöntemi ile protein tayini, Floresans spektrofotometrisi ile asetilsalisilik asit (aspirin) ve salisilik asit tayini, Türbidimetri ve Refraktometre, FTRI/Raman spektrofotometrisi ile Moleküler yapının tayini, doğal yapay polimerler üzerinden, AAS ile Deniz suyu ve toprakta Cu tayini.
Kromatografi: Cay ve kahvede HPLC ile kafein tayini, GC ile Etilasetat tayini
Elektrokimya: Balda asitlik tayini/konduktometrik salisilik tayini
Elektroforez: Gıda boyalarının jel elektroforez ile ayrımı ve kalitatif tayini-agoroz jel., Kapiler elektroforez uygulamaları-demo ve lit taraması
|
|
Course Coordinator
Aslı Baysal
Course Language
Turkish
|
|
|