Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Afet Yönetimi Enstitüsü / AFY 523 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Afet Sonrası İhtiyaç Tespiti
İngilizce Post Disaster Needs Assessment
Dersin Kodu
AFY 523 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Didem Saloğlu Dertli
Dersin Amaçları Bu ders, afet sonrası ihtiyaç tespitine yönelik olan uluslararası metotolojinin kavranması için tasarlanmıştır.
Dersin Tanımı Afetlerden sonra arama-kurtarmayla başlayan ve iyileştirmeye kadar afet etkilerinin ve ihtiyaçlarının tespitinin yürütülmesi ve uygulama çalışmaları. Afetlerin toplumsal gelişmeye etkisi, üretim (tarım, sanayi, turizm), sosyal (yapı, eğitim, sağlık), altyapı (elektrik, gas, su, ulaşım, iletişim), tüm sektörlerde göz önünde tutulacak unsurlar (yönetimsel, çevre, iş), sektörlerin kayıplarının tespiti, afet-sonrası sektörel iyileştirme ve yeniden yapılanma stratejilerini uygulama, izleme, güncellenme çalışmaları.
Dersin Çıktıları Afet sonrası ihtiyaç tespiti (ASİT) temel kavramları
ASIT Tarihçe, gelişim, Amaçlar, Prensipler
ASİT metotojisi
Sektörel Uygulamalar
Önkoşullar --
Gereken Olanaklar --
Diğer --
Ders Kitabı Tavana M. ve diğerleri, An integrated location-inventory-routing humanitarian supply chain network with pre- and post-disaster management considerations (2018).
Hinzpeter K., Sandholz S., Squaring the circle? Integrating environment, infrastructure and risk reduction in Post Disaster Needs Assessments (2018).
Rouhanizadeh B. Ve diğerleri, An integrated location-inventory-routing humanitarian supply chain network with pre- and post-disaster management considerations (2020).
Diğer Referanslar Ders notları
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024