Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü / YSB 601E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Yer Sistemi Biliminde İleri Konular
İngilizce Advan.Top.in Ear.Sys.Sci.
Dersin Kodu
YSB 601E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 3 -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Demet Biltekin
Dersin Amaçları ‘’Yer Sistemi Biliminde İleri Konular" dersi, paleooşinografiyi ve biyosferi aşağıdaki şekilde öğretecektir:

1. Öğrencilere paleooşinografide temel bilgileri öğretmek..
2. Biyosfer ve atmosfer arasındaki etkileşimi öğretmek.
3. Dünya sistemi davranışını ve gezegenin okyanuslarını, topraklarını ve atmosferini entegre bir sistem olarak öğrenmek, insan etkisinin mevcut döneminde, Antroposen'de meydana gelen değişikliklere vurgu yapmak.
Dersin Tanımı Yer sistemi bilimi dersi, entegre sistemler olarak okyanusları, karaları ve atmosferi içerecektir. Dersin ana konuları, iklim ve küresel çevre değişikliği, deniz ve tatlı su ekosistemleri, mikroklimalar ve bitki örtüsü, palinolojiye giriş, bitkiler ve karbon döngüleri, iklimden bitki örtüsüne kadar Dünya yüzeyinde meydana gelen süreçleri içeren problemleri incelemektir. Dünya'nın litosferinin yapısı ve bu sistemlerin birbirleriyle nasıl etkileşime girdiği dersin konuları arasındadır.
Dersin Çıktıları Bu dersi alan doktora öğrencileri aşağıdaki konularda bilgi, beceri ve yeterlilik kazanırlar.

1. Öğrenciler, Dünya sistem davranışını nasıl izlediklerini ve anladıklarını öğrenebilecekler.
2. Öğrenciler, iklim değişikliği ve küresel besin döngüleri gibi Dünya yüzeyinde meydana gelen süreçleri içeren problemleri incelemek için biyoloji, kimya ve fizik prensiplerini öğrenecekler.
3. Dersin genel amacı, öğrencileri çevresel sürdürülebilirlik ve küresel çevresel değişim ile ilgili problem çözme için bir temel oluşturacak şekilde hazırlamaktır.
4. Yer Sistem Biliminin hedefleri, bir öğrencinin yer bilimi disiplinlerinden birinde eğitimine devam etmek ve öğrencileri profesyonel bir kariyere hazırlamaktır.
Önkoşullar -
Gereken Olanaklar -
Diğer -
Ders Kitabı Jacobson, M.C., Charlson, R.J., Rodhe, H., Orians, G.H., 2006. Earth System Science. Elsevier Academic Press, UK, 511 pages.
Diğer Referanslar Trujillo, A., and Thurman, H., 2019. Essentials of Oceanography. Pearson; 13th edition, 624 pages.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024