Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Enerji Enstitüsü / EBT 551E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe SIFIR ENERJİLİ BİNALAR
İngilizce Zero Energy Buildings
Dersin Kodu
EBT 551E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Hatice Sözer
Hatice Sözer
Dersin Amaçları 1. Kendi enerjisini kendisi karşılayan “sıfır enerji”li binaların planlama kriterlerini temel alarak, bir proje üzerinde araştırma ve uygulama çalışması yaptırmak. Yapılan uluslararası ortaklıkla aynı proje üzerinde farklı coğrafi, kültürel ve sosyal etkileri incelemek.

2. Enerji etkin bina sistemleri, yenilenebilir enerji teknolojileri ve bu sistemlerin binalara entegrasyonu konularını öğretmek.

3. Profesyonel hayatta inşaat sektöründe başarılı iş ortamları yaratabilmek için atılması gereken adımlar ve değerlendirilmesi gereken fırsatları belirleyerek disiplinlerarası çalışma prensiblerini öğrencilere kazandırmak.

4. Bina sektöründeki mevcut pazar gerçekleri, satın alma eğilimleri, tercih edilen tasarımlar, finans olanakları ve piyasa koşullarını öğretmek.

5. Çok yönlü araştırma gerektiren bu konularda başarılı çözümler geliştirebilmek için; çok yönlü bakış açılarının, deneyimlerin ve analiz yöntemlerini oluşturulan cok disiplinli ekip içersinde öğretmek ve yapılan uluslarası ortaklıklarla değerlendirilmesini sağlamak.
Dersin Tanımı Enerji etkin bina kavramı ve tasarlama kriterleri; ısıtma, soğutma, havalandırma ve aydınlatma sistemleri; Fotovoltaik, rüzgar türbini ve güneş ısı sistemleri gibi yenilenebilir teknolojilerin binalara entegrasyonu, maliyet analiz yöntemleri ve Türkiye’de binalarda uygulanan mevzuat konuları ders kapsamında incelenecektir.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024