GID 501E - Gıda Analizleri: Teori ve Uygulamaları
Dersin Amaçları
Gıda kompozisyonunu ve gıdaların kimyasal ve fiziksel özellikleri, otantisitelerinin belirlemesinde kullanılan analitik metotlar konusunda bilgi sağlamak, bu bilgileri ve analitik kimyayı çeşitli gıdaların analizlenmesi için uygulayabilmek.
Dersin Tanımı
Gıda analizleri, kullanılan standartlar, yasal durumlar, örnekleme teknikleri, besin etiketleme için temel bileşen analizleri, kül yapma, küllerde mineral analizleri, vitamin analizleri, enzimler, enzimatik aktivite, enzimlerin analitik yardımcılar olarak gıda analizlerinde kullanımı, mikotoksin, pestisit, hayvan ilaçları, gıda katkıları ve boyaları analizleri, otantitisite analizleri.
|
|
Koordinatörleri
Dilara Erdil
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|