Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 501E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Analizleri: Teori ve Uygulamaları
İngilizce
Food Analysis:Theory&Applications
Dersin Kodu
GID 501E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
-
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Dilara Erdil
Dersin Amaçları
Gıda kompozisyonunu ve gıdaların kimyasal ve fiziksel özellikleri, otantisitelerinin belirlemesinde kullanılan analitik metotlar konusunda bilgi sağlamak, bu bilgileri ve analitik kimyayı çeşitli gıdaların analizlenmesi için uygulayabilmek.
Dersin Tanımı
Gıda analizleri, kullanılan standartlar, yasal durumlar, örnekleme teknikleri, besin etiketleme için temel bileşen analizleri, kül yapma, küllerde mineral analizleri, vitamin analizleri, enzimler, enzimatik aktivite, enzimlerin analitik yardımcılar olarak gıda analizlerinde kullanımı, mikotoksin, pestisit, hayvan ilaçları, gıda katkıları ve boyaları analizleri, otantitisite analizleri.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024