Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 501E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Analizleri: Teori ve Uygulamaları
İngilizce Food Analysis:Theory&Applications
Dersin Kodu
GID 501E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Dilara Erdil
Dersin Amaçları Gıda kompozisyonunu ve gıdaların kimyasal ve fiziksel özellikleri, otantisitelerinin belirlemesinde kullanılan analitik metotlar konusunda bilgi sağlamak, bu bilgileri ve analitik kimyayı çeşitli gıdaların analizlenmesi için uygulayabilmek.
Dersin Tanımı Gıda analizleri, kullanılan standartlar, yasal durumlar, örnekleme teknikleri, besin etiketleme için temel bileşen analizleri, kül yapma, küllerde mineral analizleri, vitamin analizleri, enzimler, enzimatik aktivite, enzimlerin analitik yardımcılar olarak gıda analizlerinde kullanımı, mikotoksin, pestisit, hayvan ilaçları, gıda katkıları ve boyaları analizleri, otantitisite analizleri.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024