Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GEO 504E - Endüstriyel Ölçmeler
 

GEO 504E - Endüstriyel Ölçmeler

Dersin Amaçları

Bu derste endüstriyel ölçmelerde jeodezik ölçmelerin prensibi ve önemi vurgulanmaktadır. Endüstriyel ölçme alet ve donanımları hakkında detaylı bilgi verilemektedir. Açı ve uzunluk ölçmeleri ile endüstriyel ölçmelerde hata kaynakları anlatılmaktadır. Endüstriyel ölçme metodolojisi, koordinat sistemleri, koordinat dönüşümleri, koordinat tipleri, dik, silindirik, küresel, vb. hakkında bilgi verilmektedir. Veri kalitesi, ürün kalite kontrolünde jeodezik ölçme tekniklerinin yeri ve önemi anlatılmaktadır. Eğimölçerle geniş yüzeylerin düzgünlük kalite-kontrolü konusu işlenmektedir. Son olarak endüstride jeodezik yöntemlerle endüstriyel ölçmeler, uygulamaları ve uygulama alanları hakkında bilgi verilmektedir.

Dersin Tanımı

i) Bu derste öğrenci, jeodezik ölçmelerin ve aletlerinin endüstride kullanımı öğrenecek, bununla beraber endüstride ürün geliştirme, ürün kalite-kontrolü ve benzeri çalışmalarda gerek duyulan ve ortaya çıkan ölçme problemlerine jeodezik ölçme alet, donanım ve yöntemlerini kullanarak çözüm üretme bilgi ve becerisini kazanacaktır.
ii) Ayrıca teknik rapor hazırlama, yazılı, sözlü ve poster sunum yapma ve ekip çalışması konularında akademik yeteneklerini geliştirecektir.

Koordinatörleri
Rahmi Nurhan Çelik
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024