GID 524E - Gıda Endüstrisinde Kullanılan Ekstraksiyon Yöntemleri Extraction Methods in the Food Industry
Dersin Amaçları
1. Ekstraksiyonla ilgili genel bilgiler ve hangi amaçla ekstraksiyon kullanıldığını açıklamak,
2. Gıda endüstrisinde kullanılan ekstraksiyon yöntemleri, yapılması gereken analizler
3. Gıda endüstrisinde ekstraktların yeri ve kullanımı, gıda takviyeleri hakkında genel bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Ekstraksiyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; ekstraksiyon teknikleri; Ekstraksiyonu etkileyen faktörler, optimum koşulların seçimi, ekstraksiyon sonucu elde edilen ürünlere uygulanan analizler, büyük ölçekli üretime geçişte kullanılacak ekipmanlar, ekstraktların özellikleri ve özelliklerine göre gıda endüstrisinde kullanımı; aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidan olarak kullanımları.
|
|
Koordinatörleri
Ayşe Aslı Barla Demirkoz
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|