Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBL 512 - Mimari Tasarımda Üretken Sistemler
 

MBL 512 - Mimari Tasarımda Üretken Sistemler

Dersin Amaçları

1. Üretken süreçlerin mimari tasarımdaki rolü ve uygulamaları konusunda bilgilenmek
2. Mimari tasarımı güncel tasarım paradigmaları bağlamında irdelemek
3. Mimari biçemlerin gramerini analiz etmek, yeni tasarım gramerleri türetmek ve yaratıcı tasarım süreçlerinde biçim grameri yaklaşımlarını kullanabilmek
4. Hücresel Özdevinim, L-Sistemler, Fraktaller, Toplu Zeka ve Çoklu Etmenler, Genetik Algoritmaları tasarımda yardımcı bir araç olarak kullanabilmek.
5. Üretken bir tasarım modeli kurgulamak ve uygulamak.

Dersin Tanımı

Hesaplamalı mimarlık; Algoritmik ve parametrik mimari tasarım; Mimari tasarım sistemlerinin temelini oluşturan modeller; Mimari tasarımda üretken sistemler; Üretken tasarım yaklaşımları ve modelleri; Biçim grameri ve tasarım grameri yaklaşımları; Tasarım grameri türleri ve yapıları; Mimari dillere ilişkin biçim grameri kurallarının oluşturulması ve tasarımın üretilmesi süreci; Fraktal geometri ve mimari tasarımdaki rolü; Mimari tasarımda fraktal kurguların ve örüntülerin bilgisayar ortamında türetilmesine ilişkin yaklaşımlar; L-Sistemler, Hücresel Özdevinim, Toplu Zeka ve Çoklu Etmenler, Genetik Algoritmalar; Mimaride parametrik üretken sistem uygulamaları; Bir programlama dilini kullanarak üretken bir model geliştirme.

Koordinatörleri
Gülen Çağdaş
Gülen Çağdaş
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024