Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MBL 602 - Mimari Tasarımda Karar Destek Sistemleri
 

MBL 602 - Mimari Tasarımda Karar Destek Sistemleri

Dersin Amaçları

1. Mimari tasarımda karmaşık problem alanlarında yapay zeka ve karar destek sistemlerinin kullanımı konusunda bilgilenmek;
2. Tasarım probleminin parametrelerindeki dinamik değişimlere göre karar verme stratejileri konularında bilgilenmek;
3. Bilgi dağarcığına sahip uzman karar verme yeteneği olan sistemleri kullanabilmek ve kurgulayabilmek;
4. Etmen sistemlerin, mimari tasarım sürecinde mimara yardımcı olabilecek uygulama alanları konusunda bilgilenmek ve kullanabilmek.

Dersin Tanımı

Karar verme ve karar destek sistemlerine giriş; Mimarlıkta yapay zeka kullanımı; Uzman sistemler; Karar destek sistemleri ve mimarlıkta kullanımı ile ilgili örnekler; Çok kriterli karar verme: Karar ağaçları ve karar tabloları; Akıllı karar destek sistemleri ile ilgili temel bilgiler; Etmen tabanlı sistemler; Temel kavramlar; Modelleme yaklaşımları; Etmen türleri; Çok etmenli karar destek sistemleri; Çok etmenli sistemlerde iletişim, mesaj tipleri, iletişim düzeyleri; İletişim protokolleri; Etmenler arası koordinasyon; Etmenlerde öğrenme sistemleri: Akıllı Etmenler; Belirsizlik altında karar verme: Bulanık mantık ve veri madenciliği; Aktivite tabanlı sistemler; Çok etmenli karar destek sistemlerinin mimari tasarım alanında kullanımı ile ilgili modeller; Etmen geliştirme araçları ve platformları.

Koordinatörleri
Gülen Çağdaş
Gülce Kırdar Bakraç
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024