Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MTZ 527 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Mimari Detay Tasarımı
İngilizce Detail Design in Architecture
Dersin Kodu
MTZ 527 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Mehmet Cem Altun
Dersin Amaçları Binanın fiziki bileşenlerinin yapısı ile ilgili tasarım ilkelerini aktarmak.

Farklı işlevleri olan yapı elemanlarının tasarımına yönelik olarak bilgi toplama, ölçüt belirleme, ölçüt sınır değerleri belirleme, değerlendirme, seçim yapma, tasarım stratejileri ve sorun çözme yöntemlerini tanıtmak ve kullanılmasını sağlamak.

Tasarımcılara, tüm bina tasarlama süreci içinde, mimari düşüncenin somutlaştırılmasına ve uygulanabilir hale getirilmesine yönelik olarak yapı elemanları tasarımı becerisini kazandırmak.
Dersin Tanımı Binanın fiziki bileşenlerinin yapısı. Bina sistemi: Yapı elemanları sistemleri, taşıyıcı sistem, servis sistemleri. Yapı elemanları tasarımında kullanılabilecek tasarlama yöntemleri. Yapı elemanları tasarımının, tüm bina tasarım süreci içindeki yeri. İşlev-yapılabilirlik-estetik-maliyet ölçütlerinin yapı elemanları tasarımında kullanılması. Malzeme–teknoloji-tasarım etkileşimi. Tasarım-yapım etkileşimi. Bütün-detay ilişkisi çerçevesinde tasarım. Mimari tasarımda kompozisyon bileşenleri olarak yapı elemanları sistemleri, taşıyıcı sistem ve servis sistemleri. Bina alt sistemleri olarak; yapı elemanları sistemleri, taşıyıcı sistem ve servis sistemlerinde anlam, iletişim, kimlik, algı, estetik boyutlar. Kuramsal bilgi aktarımı ve kuramsal bilginin kullanılabilir hale gelebilmesi için hedef konularda uygulamalar yapılması.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024