Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / MET 618 - Alüminyum ve Alaşımları Üretim Teknikleri
 

MET 618 - Alüminyum ve Alaşımları Üretim Teknikleri

Dersin Amaçları

1. Öğrencilere alüminyum üretim sektöründe var olan ve yeni geliştirilen alaşımların ve teknolojilerin tarihsel olarak ele alınarak nasıl bir felsefe ile gerçekleştirildiğini ve hangi problemlere nasıl çözümler getirdiğini göstermek.
2. Alüminyum alaşımlarının tasarım stratejilerini ve yeni geliştirilen alaşımları irdelemek.
3. Cevherden başlayarak uygulanan tüm ekstraktif metalurji süreçlerinin, süreç-çevre ve insan yönetimi döngüsünde irdelemek (Atık›Hammadde Dönüşümü).
4. Alüminyum’un dünya pazarındaki yeri ve ekonomik değerlendirilmesinin nasıl yapıldığını tanımlamak.
5. Bilimsel zenginliğin yanında saha uygulamalarını da öğrencilere aktararak gerek ulusal gerekse uluslararası sektörde Alüminyum üretim işletmelerinde çalışmaya hazır öğrenci yetiştirmek.

Dersin Tanımı

Alüminyum tarihi, cevherden metale ekstraktif metalurji süreçleri. Alaşımları, alaşım elementlerinin etkileri, kodlama sistemleri. Alaşım sistemleri-tasarımı ve alaşımlardaki fazların etkileri. Yeni geliştirilen alaşımlar. Alüminyum ergitme, döküm süreç ve teknolojileri. Alüminyum şekillendirme teknolojileri. Alüminyum süreçlerinin simülasyonu. Alüminyum Birleştirme Yöntemleri, Alüminyum yüzey işlemleri. Alüminyum geri dönüşümü ve atık dönüşümü. Yeni ürünler ve üretim teknolojileri. Alüminyum ekonomisi ve teknolojilerinin çevreye ve insan sağlığına etkisi.

Koordinatörleri
Özgül Keleş
Özgül Keleş
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024