MBG 511E - Fermentasyon Teknolojisi
Dersin Amaçları
1. Mikrobiyal proseslerin hücre düzeyinde üreme, ürün oluşumu mekanizmalarını analiz etmek, stokiyometri ve kinetik kavramlarını öğretmek,
2. Fermentör boyutunda fiziksel ısı ve kütle aktarım mekanizmalarını öğretmek,
3. Hücre düzeyindeki proseslerle, fermentör düzeyindeki prosesleri entegre ederek, endüstriyel boyutlu proseslerin performansını analiz etmek ve kuramsal düzey ile endüstriyel pratik arasındaki bağı kurmak,
Dersin Tanımı
Biyoteknolojik Proseslerin Yapısı, Mikroorganizmaların Sınıflandırılması ve Genel Özellikleri, Metabolizmanın Yapısı, Mikroorganizmaların Üremesi, Besiyeri Tasarımı ve Stokiyometri, Reaksiyon Hızlarının Analizi, Fermentörlerin Yapısı ve Sınıflandırılması, Fermentörlerde Isı ve Kütle Aktarımı ve bu kavramların reaksiyon stokiyometrisi ve hızı kavramıyla birleştirilmesi, Kesikli, Yarı Kesikli ve Sürekli Prosesler, Fermentasyon Endüstrisinde Besiyeri hazırlama, Sterilizasyon ve Hava Filtrasyonu.
|
|
Koordinatörleri
Mustafa Türker
Mustafa Türker
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|