Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 604E - Gıda Karbonhidratları
 

GID 604E - Gıda Karbonhidratları

Dersin Amaçları

Karbonhidratların kimyasal ve besinsel özelliklerinin yanısıra fizikokimyasal özellikleri ve karbonhidratların ürün geliştirmede halkın yararına nasıl kullanılabileceğini konularında bilgi sağlamak

Dersin Tanımı

Mono ve disakkaritler: fizikokimyasal ve fonksiyonel özellikler, analitik özellikler, sağlık etkileri, Karbonhidrat reaksiyonları, Oligosakkaritler: Kimyası, yapısı, gıdada uygulamaları; Polisakkaritler: Çözeltideki davranışları, dispersiyonlar ve jeller; hücre duvarı polisakkaritleri, selüloz, hemiselüloz : fonksiyonel ve analitik özellikler; Gamlar ve hidrokolloidler: fonksiyonel ve analitik özellikler; Nişasta: Yapı ve uygulamaları, fonksiyonel, besinsel ve analitik özellikler; Nişasta enzimolojisi; Modifiye nişastalar; yağ ikameleri ve karbonhidratlar; Sindirilemeyen Karbonhidratlar: Diyet lifi: Kimyası, yapısı ve ölçümleri; Dirençli Nişasta: Yapısı ve gıdada kullanımları; Pektin: kimyası, fonksiyonları ve enzimolojisi.

Koordinatörleri
Dilara Erdil
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024