GID 604E - Gıda Karbonhidratları
Dersin Amaçları
Karbonhidratların kimyasal ve besinsel özelliklerinin yanısıra fizikokimyasal özellikleri ve karbonhidratların ürün geliştirmede halkın yararına nasıl kullanılabileceğini konularında bilgi sağlamak
Dersin Tanımı
Mono ve disakkaritler: fizikokimyasal ve fonksiyonel özellikler, analitik özellikler, sağlık etkileri, Karbonhidrat reaksiyonları, Oligosakkaritler: Kimyası, yapısı, gıdada uygulamaları; Polisakkaritler: Çözeltideki davranışları, dispersiyonlar ve jeller; hücre duvarı polisakkaritleri, selüloz, hemiselüloz : fonksiyonel ve analitik özellikler; Gamlar ve hidrokolloidler: fonksiyonel ve analitik özellikler; Nişasta: Yapı ve uygulamaları, fonksiyonel, besinsel ve analitik özellikler; Nişasta enzimolojisi; Modifiye nişastalar; yağ ikameleri ve karbonhidratlar; Sindirilemeyen Karbonhidratlar: Diyet lifi: Kimyası, yapısı ve ölçümleri; Dirençli Nişasta: Yapısı ve gıdada kullanımları; Pektin: kimyası, fonksiyonları ve enzimolojisi.
|
|
Koordinatörleri
Dilara Erdil
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|