GID 618E - Biyoaktif Bileşenler
Dersin Amaçları
1. Gıdalarda bulunan biyoaktif bileşenler ile ilgili genel bilgileri ve kaynaklarını açıklamak,
2. Biyoaktif bileşenlerin özellikleri ve biyoyarayışlılığı ve biyoerişilebilirliği hakkında temel bilgi vermek,
3. Gıdalarda biyoaktif bileşenlerinin kullanım alanları ile ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Gıdalarda bulunan biyoaktif bileşenlerin sınıflandırması, kaynakları, karotenoidler, fenolik bileşenler, vitamin ve mineraller, diyet lifi, biyoaktif peptitler, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri, probiyotik ve prebiyotikler, biyoaktif bileşenlerin gıda uygulamalarında kullanımı, biyoaktif bileşenlerin stabilitesinin iyileştirilmesi, biyoaktif bileşenlerinin biyoyarayışlılığı ve biyoerişilebilirliği.
|
 |
Koordinatörleri
Esra Çapanoğlu Güven
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|