Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 528E - Gıda Endüstrisinde Enkapsülasyon Uygulamaları
 

GID 528E - Gıda Endüstrisinde Enkapsülasyon Uygulamaları

Dersin Amaçları

1. Enkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Enkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde enkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.

Dersin Tanımı

Enkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; enkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; enkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; enkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.

Koordinatörleri
Aslı Can Karaça
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024