GID 528E - Gıda Endüstrisinde Enkapsülasyon Uygulamaları
Dersin Amaçları
1. Enkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Enkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde enkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Enkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; enkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; enkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; enkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.
|
|
Koordinatörleri
Aslı Can Karaça
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|