Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 528E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Endüstrisinde Enkapsülasyon Uygulamaları
İngilizce Encapsulation Applications in the Food Industry
Dersin Kodu
GID 528E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Aslı Can Karaça
Dersin Amaçları 1. Enkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Enkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde enkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı Enkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; enkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; enkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; enkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024