Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 511
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Toksikolojisi
İngilizce
Food Toxicology
Dersin Kodu
GID 511
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Amaçları
1. Gıdalarda bulunan toksik bileşiklerin yapıları, oluşumları, kaynakları, etki mekanizmalarının açıklanması
2. Toksik bileşiklerin insan sağlığı üzerine olumsuz etkilerinin değerlendirilmesi
3. Gıda kaynaklı tehlikelerin kontrol altına alınma ve azaltma yöntemleri
4. Yeni gıdaların toksikolojik açıdan değerlendirilmesi
Dersin Tanımı
Toksik gıda bileşenlerinin tanımı ve sağlık üzerine etkileri; Gıda allerjileri ve aşırı duyarlılık; Gıdaların toksikolojik değerlendirilmelerinde kullanılan kriterler, yöntemler ve testler; Gıdalarda doğal olarak bulunan toksik bileşikler; Pestisitler ve veteriner ilaçlarının toksikolojik açıdan değerlendirilmeleri; Gıda kaynaklı mikrobiyal toksinler; Gıda katkı maddeleri ve toksikolojik açıdan değerlendirilmeleri; Gıda ambalaj materyallerinin gıda güvenliği açısından değerlendirilmesi; Ağır metaller ve diğer çevresel kontaminantlarin toksikolojik açidan değerlendirilmeleri; Gıdaların ışınlanması; Gıda işleme yöntemleri ve oluşan bileşiklerin toksikolojik açıdan değerlendirilmeleri; Yeni geliştirilen gida maddeleri ve gidalarda genetik modifikasyon uygulamalarının toksikolojk açıdan değerlendirilmeleri; Toksikolojik değerlendirmelerde ulusal ve uluslararası düzenlemeler
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025