GID 504 - Gıda Fermantasyon Prosesleri
Dersin Amaçları
• Fermentasyon teknolojisi, fermentörler, fermentasyon ürünlerinin ekstraksiyonu,
• Fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar, starter kültürler, kültür koleksiyonu
• Fermente gıdalar ve diğer ürünlerin üretimi
• Fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler ile ilgili öğrencilere ileri düzeyde bilgi kazandırmak
Dersin Tanımı
Fermentasyon teknolojisine giriş, fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar- özellikleri, izolasyon ve identifikasyon, geliştirilmesi ve muhafazası, starter kültürler, kültür koleksiyonları, fermentörler, fermantasyon ürünlerinin ekstraksiyonu, fermente gıdalar (süt, et, meyve-sebze, tahıl ürünleri), fermente alkollü içecekler, geleneksel fermente ürünler, fonksiyonel ve probiyotik ürünler, mikrobiyal enzim, organik asit, biyokütle ve gıda katkı maddeleri üretimi, fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler
|
|
Koordinatörleri
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|