Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 504 - Gıda Fermantasyon Prosesleri
 

GID 504 - Gıda Fermantasyon Prosesleri

Dersin Amaçları

• Fermentasyon teknolojisi, fermentörler, fermentasyon ürünlerinin ekstraksiyonu,
• Fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar, starter kültürler, kültür koleksiyonu
• Fermente gıdalar ve diğer ürünlerin üretimi
• Fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler ile ilgili öğrencilere ileri düzeyde bilgi kazandırmak

Dersin Tanımı

Fermentasyon teknolojisine giriş, fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar- özellikleri, izolasyon ve identifikasyon, geliştirilmesi ve muhafazası, starter kültürler, kültür koleksiyonları, fermentörler, fermantasyon ürünlerinin ekstraksiyonu, fermente gıdalar (süt, et, meyve-sebze, tahıl ürünleri), fermente alkollü içecekler, geleneksel fermente ürünler, fonksiyonel ve probiyotik ürünler, mikrobiyal enzim, organik asit, biyokütle ve gıda katkı maddeleri üretimi, fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler

Koordinatörleri
Hatice Funda Karbancıoğlu Güler
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2019