Hoşgeldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 504 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Fermantasyon Prosesleri
İngilizce Food Fermentation Processes
Dersin Kodu
GID 504 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Hatice Funda Karbancıoğlu Güler
Dersin Amaçları • Fermentasyon teknolojisi, fermentörler, fermentasyon ürünlerinin ekstraksiyonu,
• Fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar, starter kültürler, kültür koleksiyonu
• Fermente gıdalar ve diğer ürünlerin üretimi
• Fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler ile ilgili öğrencilere ileri düzeyde bilgi kazandırmak
Dersin Tanımı Fermentasyon teknolojisine giriş, fermentasyonda kullanılan mikroorganizmalar- özellikleri, izolasyon ve identifikasyon, geliştirilmesi ve muhafazası, starter kültürler, kültür koleksiyonları, fermentörler, fermantasyon ürünlerinin ekstraksiyonu, fermente gıdalar (süt, et, meyve-sebze, tahıl ürünleri), fermente alkollü içecekler, geleneksel fermente ürünler, fonksiyonel ve probiyotik ürünler, mikrobiyal enzim, organik asit, biyokütle ve gıda katkı maddeleri üretimi, fermente ürünlerin gıda güvenliği açısından değerlendirmesi, yasal düzenlemeler
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2020