GID 609E - Gıda Lipidleri
Dersin Amaçları
Öğrencilere gıda lipidleri hakkında özellikle kimyası ile ilgili detaylı bilgi vermek,lipidlerin fonksiyonel özellikleri, işleme teknikleri, sağlık ile ilişkileri,yasal durumları ve ilgili biyoteknolojik uygulamarı öğretmek
Dersin Tanımı
Ders kapsamında lipidler konusuna giriş, lipid kimyası,yağ asitlerinin kimyası, lipid oksidasyonu ve kızartma yağları, yağları işleme teknikleri, işleme sırasındaki değişimler,özel yağlar,lipidlerin biyoteknolojisi,lipid analizleri ve ilgili yasalar,sağlıkla ilişkileri,lipidlerin fonksiyonel özellikleri yer almaktadır.
|
|
Koordinatörleri
Mine Özgüven
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|