Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 609E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Lipidleri
İngilizce
Food Lipids
Dersin Kodu
GID 609E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
2
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Mine Özgüven
Dersin Amaçları
Öğrencilere gıda lipidleri hakkında özellikle kimyası ile ilgili detaylı bilgi vermek,lipidlerin fonksiyonel özellikleri, işleme teknikleri, sağlık ile ilişkileri,yasal durumları ve ilgili biyoteknolojik uygulamarı öğretmek
Dersin Tanımı
Ders kapsamında lipidler konusuna giriş, lipid kimyası,yağ asitlerinin kimyası, lipid oksidasyonu ve kızartma yağları, yağları işleme teknikleri, işleme sırasındaki değişimler,özel yağlar,lipidlerin biyoteknolojisi,lipid analizleri ve ilgili yasalar,sağlıkla ilişkileri,lipidlerin fonksiyonel özellikleri yer almaktadır.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025