GID 607E - Meyve ve Sebzelerin hasat sonrası fizyolojisi
Dersin Amaçları
1. Taze meyve sebzelerde Hasat sonrası biyokimyasal ve fizyolojik reaksiyonlarıöğretmek
2. Taze meyve sebzelerde Hasat sonrası biyokimyasal ve fizyolojik değişimleri etkileyenfaktörleri öğretmek, depolama ömrünü uzatmak ve katma değerli ürünler içinuygulanabilecek teknolojileri öğretmek
3. Öğrencilere ders konularıyla ilgili kapsamlı literatür araştırması yapma, literatürdekibilgileri tartışarak konuyla ilgili derleme bir makale yazmak ve yapılan çalışmayısınıfta sunma konusunda beceri kazandırmak
Dersin Tanımı
Taze meyve sebzeler içeresinde karmaşık biyokimyasal ve fizyolojik reaksiyonların gerçekleştiği canlı dokulardan oluşur. Bu reaksiyonlar hasat edilen meyve sebzelerin depolama ömrünü etkililer. Bu derste taze meyve sebzelerde hasat sonrası değişimler, bu değişimleri etkileyen
faktörler ve bu değişimleri kontrol ederek depolama ömrünü uzatmak için uygulanabilecek teknolojiler öğretilecektir.
|
 |
Koordinatörleri
Gürbüz Güneş
Gürbüz Güneş
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|