Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 607E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Meyve ve Sebzelerin hasat sonrası fizyolojisi
İngilizce Postharvest Phy of Fruit&Veget
Dersin Kodu
GID 607E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 1
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Gürbüz Güneş
Gürbüz Güneş
Dersin Amaçları 1. Taze meyve sebzelerde Hasat sonrası biyokimyasal ve fizyolojik reaksiyonlarıöğretmek
2. Taze meyve sebzelerde Hasat sonrası biyokimyasal ve fizyolojik değişimleri etkileyenfaktörleri öğretmek, depolama ömrünü uzatmak ve katma değerli ürünler içinuygulanabilecek teknolojileri öğretmek
3. Öğrencilere ders konularıyla ilgili kapsamlı literatür araştırması yapma, literatürdekibilgileri tartışarak konuyla ilgili derleme bir makale yazmak ve yapılan çalışmayısınıfta sunma konusunda beceri kazandırmak
Dersin Tanımı Taze meyve sebzeler içeresinde karmaşık biyokimyasal ve fizyolojik reaksiyonların gerçekleştiği canlı dokulardan oluşur. Bu reaksiyonlar hasat edilen meyve sebzelerin depolama ömrünü etkililer. Bu derste taze meyve sebzelerde hasat sonrası değişimler, bu değişimleri etkileyen
faktörler ve bu değişimleri kontrol ederek depolama ömrünü uzatmak için uygulanabilecek teknolojiler öğretilecektir.
Dersin Çıktıları 1 Taze meyve sebzelerde metabolik reaksiyonları ve etkileyen faktörler hakkında bilgi sahibi olma
2 Hasat sonrası taze meyve sebzelere uygulanabilecek yöntemler hakkında bilgi sahibi olma
3 Hasat sonrası fizyolojisi ve teknolojiler konusunda bilgi kaynaklarına erişim ve farklı ürünler için uygun
uygulamalar ve depolama koşullarını belirleyebilme becerisi
4 Hasat sonrası fizyoloji ve teknolojiler konusunda bilimsel literatür tarama, yayınları kritik olarak
değerlendirebilme ve belirli konularda yazılı ve sözlü sunu hazırlama ve akademik ortamda tartışabilme
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar 1. Journal articles
2. Pareek, S. 2016. Postharvest Ripening Physiology of Crops. CRC Press 2016
3. Siddiqui, MW. 2016. Eco-Friendly Technology for Postharvest Produce Quality. Elsevier Inc.
4. Bowes, BG and Mauset, JD. 2008. Plant Structure - A Color Guide. Tylor & Francis Group LLC.
5. Siddiqui, MW. 2015. Postharvest Biology and Technology of Horticultural Crops, Principles and Practices for Quality Maintenance. Apple Academic Press.
6. Wills, RB and Golding J. 2015. Advances in Postharvest Fruit and Vegetable Technology. CRC Press.
7. Yildiz, F. and Wiley, R.C. 2017. Minimally Processed Refrigerated Fruits and Vegetables. Springer
8. Kays, S.J. 1997. Postharvest Physiology of Perishable Plant Products. Exon Press, Athens, Ga.
9. Lamikanra, O., Imam, S., and Ukuku, D. 2005. Produce Degradation: Pathways and prevention. CRC Press, Boca Raton.
10. Valero, D. and Serrano, M. 2010. Postharvest Biology and Technology for Preserving Fruit Quality. CRC Press, Boca Raton.
11. Jerry A. Bartz, J.A. and Brecht, J.K. 2003. Postharvest PhysioIogy and Pathology of Vegetables. Marcel Dekker, New York
12. Raven, P.H., Evert, R.F. and Eichhorn, S.E. 1986. Biology of Plants. Worth Publishers, Inc. New York.
13. Anderson, J.W. and Beardal, J. 1991. Molecular Activities of Plant Cells: an introduction to plant biochemistry. Blackwell Scientific Publications, London.
14. Fennema, O.R. 1985. Food Chemistry. Marcel Dekker Inc, New York.
15. Lehninger, A.L., Nelson, D.L., and Cox, M.M. 1997. Principles of Biochemistry, 2nd Edition. Worth Publishers, New York, NY.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024