Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 613E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Phase & State Transitions in Foods
İngilizce
Phase & State Transitions in Foods
Dersin Kodu
GID 613E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
3
-
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Filiz Altay
Dersin Amaçları
Öğrencilerin;
1. Gıda endüstrisinde önemli olan faz/hal geçişleri detaylı bir şekilde bilgi kazanmaları
2. Faz/hal geçişlerinin, katı, sıvı, şekilsiz, camsı ve kristal maddeler hakkında bilgi kazanmaları,
3. Camsılığa geçiş, ilgili teoriler ve modellemeler hakkında bilgi kazanmaları
4. Faz/hal geçişlerinin tespitleri, gıda bileşenlerinin işleme sırasındaki faz/hal geçişleri incelenerek gıdanın stabilitesinin tahminlenmesiyle ilişkisi hakkında bilgi kazanmaları .
Dersin Tanımı
Faz/hal geçişlerinin gıdaların stabilitesi ve kalitesi ile ilişkileri; kristalizasyon, şekilsiz maddeler, camsılığa geçiş teorileri; camsılık, rahatlama olayı; geçişlerin modellenmesi; faz/hal geçişlerinin tespit metotları; su ve faz geçişi, suyun plastikleştirici özelliğinin tahminlenmesi; karbonhidratlarda, proteinlerde ve yağlarda faz/hal geçişleri; gıda işleme ve depolamada faz/hal geçişleri; vaka incelemeleri: gıdaların dondurularak kurutulması, margarinin işlenmesi ve depolanması, püskürtmeli kurutucudan peynir altı suyu tozunun üretimi ve depolanması, balda faz geçişleri.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024