GID 609E - Gıda Kaynaklı Lipidler
Dersin Amaçları
Gıdada bulunan yağlar ve yağ bazlı bazlı bileşenlerin, fonksiyonelk lipidlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyonel özellikleri ve etkileşimleri, sağlık etkileri yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri, raf ömürleri gibi konular hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Dersin Tanımı
Gıdada bulunan yağ bazlı bileşenlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyone ve etkileşimleri, yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri hakkında bilgilendirme yapar. Ders ayrıca Fonksiyonel lipidler ve lipid bileşenlerinin
üretimleri, sağlık açısından faydaları ve kullanım alanlarını kapsar.
|
 |
Koordinatörleri
Beraat Günşar
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|