Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 609E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Kaynaklı Lipidler
İngilizce Food Lipids
Dersin Kodu
GID 609E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 2
3 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Beraat Özçelik
Dersin Amaçları Gıdada bulunan yağlar ve yağ bazlı bazlı bileşenlerin, fonksiyonelk lipidlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyonel özellikleri ve etkileşimleri, sağlık etkileri yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri, raf ömürleri gibi konular hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Dersin Tanımı Gıdada bulunan yağ bazlı bileşenlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyone ve etkileşimleri, yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri hakkında bilgilendirme yapar. Ders ayrıca Fonksiyonel lipidler ve lipid bileşenlerinin
üretimleri, sağlık açısından faydaları ve kullanım alanlarını kapsar.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024