Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 609E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Kaynaklı Lipidler
İngilizce
Food Lipids
Dersin Kodu
GID 609E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
2
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Beraat Özçelik
Dersin Amaçları
Gıdada bulunan yağlar ve yağ bazlı bazlı bileşenlerin, fonksiyonelk lipidlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyonel özellikleri ve etkileşimleri, sağlık etkileri yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri, raf ömürleri gibi konular hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır.
Dersin Tanımı
Gıdada bulunan yağ bazlı bileşenlerin kimyası, fizikokimyası biyoyararlılıkları, gıda matriksi içerisndeki fonksiyone ve etkileşimleri, yenilebilir yağların üretim teknolojileri, biyoteknolojileri hakkında bilgilendirme yapar. Ders ayrıca Fonksiyonel lipidler ve lipid bileşenlerinin
üretimleri, sağlık açısından faydaları ve kullanım alanlarını kapsar.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2025