Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen Bilimleri Enstitüsü / GID 524E - Gıda Mühendisliğinde Özel Konular
 

GID 524E - Gıda Mühendisliğinde Özel Konular

Dersin Amaçları

1. Mikroenkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Mikroenkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde mikroenkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.

Dersin Tanımı

Mikroenkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; mikroenkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; mikroenkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; mikroenkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.

Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024