GID 524E - Gıda Mühendisliğinde Özel Konular
Dersin Amaçları
1. Mikroenkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Mikroenkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde mikroenkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Mikroenkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; mikroenkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; mikroenkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; mikroenkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.
|
|
Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|