Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Fen Bilimleri Enstitüsü
/
GID 524E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Mühendisliğinde Özel Konular
İngilizce
Special Topics in Food Engin.
Dersin Kodu
GID 524E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
1
3
3
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Amaçları
1. Mikroenkapsülasyon ile ilgili genel bilgileri ve hangi amaçla kullanıldığını açıklamak,
2. Mikroenkapsülasyon teknikleri ve kullanılan taşıyıcı malzemelerle ilgili temel bilgi vermek,
3. Gıda endüstrisinde mikroenkapsülasyon uygulanan alanlarla ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Mikroenkapsülasyonun tanımı, uygulama amaçları ve alanları; mikroenkapsülasyon teknikleri; uygun prosesin seçimi; mikroenkapsülasyonda kullanılan taşıyıcı malzemeler; enkapsüle ürünlere uygulanan analizler; büyük ölçekli üretime geçiş; mikroenkapsülasyon uygulamaları: aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler; kontrollü salım teknikleri.
Dersin Çıktıları
Bu dersi başarıyla tamamlayan yüksek lisans/doktora öğrencileri aşağıdaki konularda bilgi, beceri ve yetkinlik kazanırlar:
1. Mikroenkapsülasyonu tanımlayabilir, uygulama nedenlerini bilir.
2. Püskürtmeli kurutma, ekstrüzyon, akışkan yatakta kaplama, granülasyon, titreşimli nozul, koaservasyon, lipozom uygulamaları ve nanoenkapsülasyon tekniklerini tanımlayabilir.
3. Mikroenkapsülasyonda kullanılan nişasta bazlı malzemeler, gamlar, selülozik polimerler, yağlar, proteinler, maya hücreleri ve polenlerle ilgili temel bilgilere sahip olur.
4. Enkapsüle ürünlere uygulanan analizleri tanımlayabilir.
5. Büyük ölçekli üretime geçişle ilgili bilgi sahibi olur.
6. Aromalar ve esansiyel yağlar, probiyotikler, omega-3 ve-6 yağ asitlerince zengin yağlar, antioksidanlar, vitamin ve mineraller, enzimler gibi gıda bileşenlerinin mikroenkapsülasyonu ile ilgili temel bilgilere sahip olur.
7. Mikroenkapsülasyon ile ilgili araştırma yayınlarını kritik olarak inceleyebilir.
Önkoşullar
-
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
1. Gaonkar, A. G., Vasisht, N., Khare, A. R., Sobel, R. (2014). Microencapsulation in the Food Industry, A Practical Implementation Guide. Elsevier.
Diğer Referanslar
1. Mishra, M. (2015). Handbook of Encapsulation and Controlled Release. CRC Press.
2. Onwulata, C. (2005). Encapsulated and Powdered Foods. CRC Press.
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024