Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Fen-Edebiyat Fakültesi / ATA 102 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
İngilizce Atatürk's Principles and History of Turkish Revolutions
Dersin Kodu
ATA 102 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Ebubekir Ceylan
Dersin Amaçları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersi, 20. yüzyıldaki Türk modernleşmesi bağlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, temel ilkelerini ve bu kapsamdaki siyasi, kültürel ve sosyo-ekonomik gelişmeleri öğrenciye aktarmayı hedeflemektedir. Türk inkılabı, Atatürkçülük düşüncesi, 20. yy. Türk siyasi hayatının kırılma noktaları ve Türkiye’de demokrasinin gelişiminin Türk ve dünya tarihi çerçevesinde karşılaştırılarak öğretilmesini amaçlanmaktadır.
Dersin Tanımı Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersi, 20. yüzyıldaki Türk modernleşmesi bağlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, temel ilkelerini ve bu kapsamdaki siyasi, kültürel ve sosyo-ekonomik gelişmeleri öğrenciye aktarmayı hedeflemektedir. Türk inkılabı, Atatürkçülük düşüncesi, 20. yy. Türk siyasi hayatının kırılma noktaları ve Türkiye’de demokrasinin gelişiminin Türk ve dünya tarihi çerçevesinde karşılaştırılarak öğretilmesini amaçlanmaktadır.
Dersin Çıktıları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II dersi, 20. yüzyıldaki Türk modernleşmesi bağlamında Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş felsefesini, temel ilkelerini ve bu kapsamdaki siyasi, kültürel ve sosyo-ekonomik gelişmeleri öğrenciye aktarmayı hedeflemektedir. Türk inkılabı, Atatürkçülük düşüncesi, 20. yy. Türk siyasi hayatının kırılma noktaları ve Türkiye’de demokrasinin gelişiminin Türk ve dünya tarihi çerçevesinde karşılaştırılarak öğretilmesini amaçlanmaktadır.
Önkoşullar yok
Gereken Olanaklar
Diğer yok
Ders Kitabı Erik J. Zürcher, Modernleşen Türkiye’nin Tarihi, İstanbul: İletişim Yayınları, 2010.
Diğer Referanslar 1. Sina Akşin, Kısa Türkiye Tarihi, İstanbul, 2016.
2. Fahir Armaoğlu, 20. Yüzyıl Siyasi Tarihi (1914-1990), Ankara 1992.
3. Feroz Ahmad, Modern Türkiye’nin Oluşumu, İstanbul: Kaynak Yayınları, 2015.
4. Çavdar, Tevfik, Türkiye’nin Demokrasi Tarihi, 1950’den Günümüze, Ankara, 2004.
5. Koçak, Cemil, Türkiye’de Milli Şef Dönemi 1938-1945: Dönemin İç ve Dış Politikası Üzerine Bir Araştırma, c.I-II, İstanbul, 2007.
6. Mete Tunçay, Türkiye Cumhuriyeti’nde Tek Parti Yönetiminin Kurulması (1923-1931), İstanbul: Tarih Vakfı Yurt Yayınları, 2005.
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024