Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İnşaat Fakültesi / GEO 474 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Hidrografik Ölçmeler
İngilizce Hydrographic Surveying
Dersin Kodu
GEO 474 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Reha Metin Alkan
Dersin Amaçları Bu dersin amacı, su ortamında yapılacak olan hidrografik bir ölçme çalışması kapsamında yapılması gereken mühendislik çalışmalarını öğrencilerin detaylı bir şekilde edinmelerini sağlamaktır.
Dersin Tanımı Bu ders kapsamında deniz, göl, baraj ve akarsu gibi su ortamlarında yapılan kıyı şeridi ölçmeleri, su ortamında yapılan konum belirleme ve derinlik ölçme çalışmalarının nasıl yapılacağı güncel gelişmeler ışığında incelendikten sonra, hidrografik ölçmeler kapsamına giren diğer konularda da (su seviyesi ölçmeleri, suyun özelliklerinin ölçülmesi, ses hızı ölçülmesi, akıntı hızı ölçmeleri vb) bilgi verilecek, ayrıca, kartografik işlemlerle birlikte, modern ENC ve ECDIS sistemleri de ele alınacaktır.
Dersin Çıktıları 1. Hidrografik ölçmeler kapsamında kıyıda ve su ortamında yapılacak konum belirleme yöntemlerini uygular.
2. Hidrografik ölçmelerde uygulanabilecek klasik ve modern derinlik ölçme yöntemlerini uygular.
3. Standart bir deniz haritasının hazırlanmasında gereksinim duyacağı kartografik işlemleri (projeksyon, çizim, gösterim vb) uygular.
4. Bir hidrografik çalışmayı başından sonuna kadar, beklenen doğruluk ve mevcut gelişmeler doğrultusunda mali optimizasyon ile birlikte koordine edecek biçimde tasarlar.
Önkoşullar Yok/None
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024