Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İnşaat Fakültesi / GEO 111 - Geomatik Müh. Giriş ve Etik
 

GEO 111 - Geomatik Müh. Giriş ve Etik

Dersin Amaçları

Dersin birincil amacı: Öğrencilerimizin programa başladıkları ilk yılda mesleğimize dair bütüncül bir bakış açısı kazanmaları, programda alacakları temel mühendislik, meslek ve mühendislik tasarımı derslerine birer mühendis adayı seviyesinde katılımlarının önemini açıklayarak, bu derslerden ençok verimi alarak gelişme sağlayabilmeleri; ve derslerin birbirlerinden farklı olarak ele aldıkları temel teorileri zihinlerinde birleştirebilmelerinin kolaylaştırılmasıdır.
Dersin ikincil amacı: Mesleki ve etik sorumluluğun, üstlenilen mesleki etkinliklerdeki sosyal, ekonomik, politik ve yasal içeriğin bilincinde olan ve değerlendirebilen mezunlar yetişmesine katkıda bulunmaktır.

Dersin Tanımı

Bir kurum olarak meslek, Mühendisliğin tarihsel gelişimi, Haritacılık mesleğinin tarihsel kökeni, Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliğinden Geomatik Mühendisliğine olan dönüşüm, Geomatik mühendisliği mesleki uygulamaları. Geomatik mühendisliğinin diğer disiplinlerle ilişkileri ve karma mühendislik projelerine katkıları, Sürdürülebilir bir mesleki beceri için yapılması gerekenler.
Etiğin, evrensel ve bireysel özgürlük boyutunun öneminin, evrensel etik kurallar ve değerlerin kavranması, mühendislik etiğinin ve Geomatik Mühendisliğinin mesleki sorumluluğu ve etik ilkelerinin öğrenilmesi ve bunlara dayanarak mesleki ikilemlerin irdelenmesi sorgulanması ve değerlendirilmesi.

Koordinatörleri
Çiğdem Göksel
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024