Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / İnşaat Fakültesi / JDF 274 / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Geo.Müh.İşçi Sağlığı & İş Güv.
İngilizce Occupational Health and Safety in Geomatics
Dersin Kodu
JDF 274 Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem 4
1 1 - -
Dersin Dili Türkçe
Dersin Koordinatörü Hasan Hakan Yavaşoğlu
Dersin Amaçları Dersin eğitsel hedefleri;
1. Öğrencilerimizin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki yasa ve yönetmeliklerin öngördüğü yükümlülükleri ve standartları taşıyacak özelliklerle donatılması,
2. Görev yaptıkları kurumda ya da işyerinde işçi sağlığı ve iş güvenliği organizasyonlarını kurma/yeralma/yönetme becerisi kazandırılması,
Dersin Tanımı Geomatik Mühendisleri için işçi sağlığı ve iş güvenliği (ISIG) kavramları, önemi, bileşenleri, yasa, yönetmelik,ilgili mevzuat ve standartlar hakkında bilgi verilmesi, genç mühendis adaylarında bir güvenlik kültürü oluşturulması, iş kazaları nedenleri ve önlemleri konularında bilgilendirilmesi, sorumluluk ve yükümlülükler hakkında bir farkındalık yaratılarak bireysel ve kurumsal görev alanlarının tanımlanmasına çalışılacaktır.
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler;
a. Geomatik mühendisliği hizmet alanı içerisinde mesleki etik sorumluluk bilinci ile işyerlerinde işçi sağlığı ve iş güvenliğinin gerektirdiği yasal ve insani sistem ve organizasyonları kurma/yeralma/yönetme becerisine sahip olacaklardır.
b. başta kendileri olmak üzere, birlikte çalıştıkları meslektaşlarının, işçilerinin sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamında hizmet verebilmeleri için gerekli koşulların ve önlemlerin alınması ve uygulanması konularında bilinçli davranacaklardır.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024