Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / KMM 4901 - Kimya Mühendisliği Tasarımı I
 

KMM 4901 - Kimya Mühendisliği Tasarımı I

Dersin Amaçları

(Parantez içindeki sayılar dersin hedefleri ile çıktıları arasındaki ilişkiyi göstermektedir)
1. Çeşitli temel işlemleri (emme/sıyırma, distilasyon, ekstraksiyon, adsorpsiyon, kristalizasyon, kimyasal dönüşümler, vb.) içeren kimyasal proseslerin tasarımı için profesyonel beceriler geliştirmek (1-3,11-13)
2. Problem saptama, tanımlama, çözüm için mevcut verileri belirleme, bilinmeyen veriler için öngörü yapabilme, zaman ve sonuç açısından etkin çözüm yolunu belirleme gibi problem çözme yaklaşımlarını tasarım problemlerinde uygulama deneyimi kazandırmak (1-3)
3. Kimyasal proseslerde kullanılan çeşitli ekipmanların seçimi, spesifikasyonu ve tasarımı için gerekli bilgileri kazandırmak (4-9)
4. Bir proses simülasyon programının (Aspen Plus/ChemCAD) tasarım projelerinde doğru olarak kullanılabilmesi için gerekli minimum eğitimi vermek ve deneyim kazandırmak (3,5,6,8)
5. Yazılı rapor hazırlama ve sözlü sunum yapma, takım elemanı olarak çalışma becerilerini geliştirilmek (13)

Dersin Tanımı

Kimya mühendisliği tasarımının temelleri. Proses akım diyagramları. Mühendislik standartları ve sınırlamaları. Pompalar, ısı değiştiriciler, tank ve kolonlar gibi proses ekipmanlarının seçimi, boyutlandırılması/tasarımı. Kimyasal proses/ürün tasarımı.

Koordinatörleri
Hale Gürbüz
Hale Gürbüz
Dersin Dili
Türkçe
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024