GID 222E - Microbiology
Dersin Amaçları
1. Hücre yapıları, mikroorganizma türleri ve büyümelerini etkileyen faktörler hakkında temel bilgileri göstermek;
2. Problemler arasındaki karşılıklı ilişkileri tanır.
3. Fikirleri açık ve öz bir şekilde ifade edin;
4. Bağımsız öğrenme becerisini gösterin;
5. Bilgileri önemli olana göre küçültün;
6. Başkalarıyla işbirliği yapın;
7. Sorunlar hakkında birden fazla kaynaktan bilgi arayın;
8. Multimedya araçlarını kullanarak sunumu etkili bir şekilde planlayın ve sunun;
Dersin Tanımı
Mikroorganizmaların özellikleri: antijenik, metabolik, genetik, ekolojik, morfolojik; Hücre biyolojisi; Hücre ve organellerin yapıları ve özellikleri Mikrobiyal spor oluşumu, Mikrobiyal büyüme ve büyüme gereksinimleri ve beslenmesi; bakteri kinetiği, mikrobiyal metabolizma ve enerji; Mikroorganizmaların çeşitliliği; Virüslerin özellikleri; Mikrobiyal genetik, gen ifadesinin düzenlenmesi, genetik modifikasyon (GDO); Gıda, çevre, tıp ve endüstride önemli mikroorganizmalar.
|
 |
Koordinatörleri
Fatih Ortakcı
Dersin Dili
İngilizce
|
 |
|