GID 223E - Gıda Kimyası
Dersin Amaçları
1.Öğrenciler gıda bileşenlerinin kimyasal yapıları ve önemli özelliklerini öğreneceklerdir. Gıda işleme sırasında her bir bileşende meydana gelen reaksiyonların önemini anlayacaklardır. Gıda kalitesi üzerine her bir bileşenin etkisini anlama ve bu bileşenler arası olası etkileşimler ile gıda kalitesini iyileştirici veya kötüleştirici olan etkiyi yorumlayabilme ve gıda kimyası problemlerini çözmede ders bilgilerini uygulayabilmesi kazandırılacaktır.
2.Öğrenciler etkin iletişim tekniklerini kullanarak yazma ve konuşma becerisini kazanacaklardır.
3.Takımlar halinde çalışma becerisi kazandırılacaktır.
Dersin Tanımı
Gıdalarda su, karbonhidratlar, proteinler, lipidler, enzimler, ve vitaminler gibi temel bileşenlerin kimyasal yapıları ve reaksiyonları ve gıda kalitesine her bir bileşenin etkisi kapsamında detaylı incelenmesi
|
|
Koordinatörleri
Aslı Can Karaça
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Esra Çapanoğlu Güven
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|