Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 339E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Bileşenlerinin Üretimi
İngilizce Production of Food Ingredients
Dersin Kodu
GID 339E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
2 2 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Aslı Can Karaça
Aslı Can Karaça
Dersin Amaçları 1. Gıda bileşenlerinin sınıflarını, yapılarını, elde edildikleri kaynakları ve gıdalardaki fonksiyonlarını tanıtmak.
2. Gıda bileşenlerinin üretimlerinde kullanılan yöntemleri açıklamak.
3. Gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı ile ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı Gıda bileşenlerinin sınıflandılması ve üretimlerinde kullanılan yöntemler, proteinler, nişasta ve türevleri, pektin, diyet lifleri, gam, tatlandırıcılar, çoklu doymamış yağ asitleri, esansiyel yağlar, aromalar, mikrobiyal kaynaklı bileşenler, antioksidanlar, renklendiriciler, koruyucular, asitlik düzenleyiciler, yasal düzenlemeler, gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024