Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
GID 339E
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Gıda Bileşenlerinin Üretimi
İngilizce
Production of Food Ingredients
Dersin Kodu
GID 339E
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
-
2
2
-
-
Dersin Dili
İngilizce
Dersin Koordinatörü
Aslı Can Karaça
Aslı Can Karaça
Dersin Amaçları
1. Gıda bileşenlerinin sınıflarını, yapılarını, elde edildikleri kaynakları ve gıdalardaki fonksiyonlarını tanıtmak.
2. Gıda bileşenlerinin üretimlerinde kullanılan yöntemleri açıklamak.
3. Gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı ile ilgili bilgi vermek.
Dersin Tanımı
Gıda bileşenlerinin sınıflandılması ve üretimlerinde kullanılan yöntemler, proteinler, nişasta ve türevleri, pektin, diyet lifleri, gam, tatlandırıcılar, çoklu doymamış yağ asitleri, esansiyel yağlar, aromalar, mikrobiyal kaynaklı bileşenler, antioksidanlar, renklendiriciler, koruyucular, asitlik düzenleyiciler, yasal düzenlemeler, gıda bileşenlerinin ürünlerde kullanımı.
Dersin Çıktıları
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024