Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 311E / Dersin Bilgileri
 

Dersin Bilgileri

Dersin Adı
Türkçe Gıda Mikrobiyolojisi
İngilizce Food Microbiology
Dersin Kodu
GID 311E Kredi Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem -
- 3 - -
Dersin Dili İngilizce
Dersin Koordinatörü Pervin Başaran
Dersin Amaçları Dersin Amaçları1.Mikroorganizmaların gıda ile ilişkilerini ve mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörleri öğretmek 2. Mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi, 3. Mikrobiyoloji bilgisini gıda mühendisliği problemlerini çözmede kullanabilme becerisini kazandırmak 4. Okuma parçaları verilerek öğrencilerin bireysel öğrenme becerilerini geliştirmek 5. Takım çalışma pratiğinin mühendislik etiği bilincinin, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma bilincinin ve yaşam boyu öğrenme bilincinin kazandırılmasıdır.
Dersin Tanımı Gıda endüstrisi açısından önemli mikroorganizmalar, gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörler, mikroorganizmaların farklı gıda gruplarında gelişmeleri, mikroorganizmaların ısıl dirençleri ve etkili
faktörler, ısıl işlemlerin matematiksel ifadesi, endüstriyel mikrobiyoloji, fermantasyon teknolojisi,
mikroorganizmaların gıda endüstrisindeki diğer kullanım alanları
Dersin Çıktıları Bu dersi başarıyla tamamlayan öğrenciler
1. Mikroorganizma ile gıda etkileşimi
2. Mikroorganizma gelişmesini etkileyen faktörler
3. Gıdada mikroorganizma gelişmesinin sayısal ifadesi
4. Farklı gıda gruplarında mikrobiyal faaliyetin sonuçları, örn gıda bozulmaları, fermantasyon, gıda zehirlenmeleri
5. Derste öğrenilen bilgilerin endüstriye uygulanması
6. Bilgi ve düşüncelerin sentezlenerek düzenlenmesi
7. Mühendislik etiği bilincini
8. Takım çalışma pratiğini, farklı kaynaklardan bilgiye ulaşma becerisini ve
9. Yaşam boyu öğrenme bilincini kazanır.
Önkoşullar
Gereken Olanaklar
Diğer
Ders Kitabı
Diğer Referanslar Lecture NOTES
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024