GID 459 - Biyoteknoloji
Dersin Amaçları
1. Fermente gıda maddeleri üretimi
2. Rek-DNA teknolojisi ve gıda endüstrisindeki uygulama alanları
3. Gıda analizlerinde kullanılan, ilgili yeni teknikler
4. Gıda atık ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi ve arıtımında biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme yeteneğini kazandırmak,
5. Gıda biyoteknolojisi kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının, yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde sunulmasının sağlanmasını kazandırmak.
Dersin Tanımı
Öğrencilerin biyoteknolojik yöntemlerle üretilen gıdalar ve gıda ingrediyenlerinin üretim yöntemleri ve gereçleri hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmıştır.Böylece gıda biyoteknolojisi endüstrisine girebilmeleri için gerekli olan bilimsel yetilerle donatılmış olmaları sağlanmış olacaktır.Ayrıca, öğrencilerin gıda biyoteknolojisi ile ilgili olarak presentasyon, yazma yeteneği ve iletişim kurma yetilerinin geliştirilmesi de hedeflenmiştir.
|
|
Koordinatörleri
Enes Dertli
Dersin Dili
Türkçe
|
|
|