Hoş Geldiniz,
Misafir
.
Oturum Aç
.
English
NİNOVA
DERSLER
YARDIM
HAKKINDA
Neredeyim:
Ninova
/
Dersler
/
Kimya-Metalurji Fakültesi
/
KMM 424
/
Dersin Bilgileri
Fakülteye dön
Ana Sayfa
Dersin Bilgileri
Dersin Haftalık Planı
Değerlendirme Kriterleri
Dersin Bilgileri
Dersin Adı
Türkçe
Biyoteknolojik Uygulamalar
İngilizce
BIOTECHNOLOGICAL APPLICATIONS
Dersin Kodu
KMM 424
Kredi
Ders
(saat/hafta)
Uygulama
(saat/hafta)
Labratuvar
(saat/hafta)
Dönem
8
3
3
-
-
Dersin Dili
Türkçe
Dersin Koordinatörü
Fatoş Yüksel Güvenilir
Dersin Amaçları
1. Öncü konulardan olan biyoteknolojik uygulamalar ile fermente maddeleri üretimi ve kullanılan yeni teknikler, atık ve yan ürünlerin değerlendirilmesi ve arıtımında biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme bilgi ve becerileri kazandırmak.
2. Kimya mühendisliği bilgilerini biyokimyasal proseslere uyguluyabilme becerilerini kazandırmak.
3. Biyoteknolojik uygulamalar kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının bilgi ve becerilerini geliştirmek.
4. Sözlü ve yazılı sunum deneyimi kazandırmak.
5. Bireysel çalışma deneyimi kazandırmak.
Dersin Tanımı
Biyoteknolojik uygulamaların tarihçesi, Fermentasyon prosesler, Biyolojik yol ile kimyasal ve gıda maddeleri üretimi ve uygulamaları, Atık ve yan ürünlerin değerlendirilmesinde ve arıtımında biyoteknolojik yöntemler
Dersin Çıktıları
Bu dersi başarıyla geçen öğrenciler,
1.Biyoteknoloji ve biyokimya mühendisliği konularını geniş kapsamda
anlayabileceklerdir.
2. Mühendislik bilgilerini biyoteknolojik ürünlerin eldesi ve saflaştırılmasında
uygulayabileceklerdir.
3. Biyoteknolojik uygulamalardaki gelişmeleri izleyebileceklerdir.
4. Türkçe yazılı ve sözlü iletişim becerileri geliştirilecektir.
5. Bireysel çalışabileceklerdir.
Önkoşullar
-
Gereken Olanaklar
-
Diğer
-
Ders Kitabı
-
Diğer Referanslar
1. Basic Biotechnology, John D.Bu’lock, John Wiley and Sons, 1990.
2. Enzyme Technology Course, JICA, 1995.
3. Enzymes in Industry, Wofgang Gerhartz, VCH, 1990.
4. 4. Food Enzymology, P.F. Fox, Elsevier, London, 1991.
5.5. Principles of Fermentation Technology, Peter F. Stanbury, Pergamon Press, 191993.
6. Bioprocess Engineering, Michael L. Shuler, Prentice Hall PTR, 1992.
7. Fundamentals of Enzymology, Nicholas C. Price and Lewis Stevens, Oxford University Press, 1989.
8. Topics in Enzyme and Fermentation Biotechnology, Alan Wiseman, John Wiley and Sons, 1990.
Dersler
.
Yardım
.
Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024