GID 413E - Biyoteknoloji
Dersin Amaçları
1 - Fermente gıda maddeleri üretimi
2 - Rek-DNA teknolojisi ve gıda endüstrisindeki uygulama alanları
3 - Gıda analizlerinde kullanılan, ilgili yeni teknikler
4 - Gıda atık ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi ve arıtımında biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme yeteneğini kazandırmak,
5 - Gıda biyoteknolojisi kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının, yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde sunulmasının sağlanmasını kazandırmak
Dersin Tanımı
Mikroorganizma, bitki ve hayvanlar gibi canlı organizmaların, bu organizmalardan izole edilen hücrelerin, enzimlerin yeni gıda ürünleri ve katkı maddeleri eldesinde kullanımları, gıda işleme tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda genetik modifikasyon uygulamaları ve gıda güvenliği açısından irdelenmesi, ilgili yeni gıda analiz teknikleri.
|
|
Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
|
|
|