Hoş Geldiniz, Misafir . Oturum Aç . English
Neredeyim: Ninova / Dersler / Kimya-Metalurji Fakültesi / GID 413E - Biyoteknoloji
 

GID 413E - Biyoteknoloji

Dersin Amaçları

1 - Fermente gıda maddeleri üretimi
2 - Rek-DNA teknolojisi ve gıda endüstrisindeki uygulama alanları
3 - Gıda analizlerinde kullanılan, ilgili yeni teknikler
4 - Gıda atık ve yan ürünlerinin değerlendirilmesi ve arıtımında biyoteknolojik yöntemlerin kullanımı konularında bilimsel değerlendirmeler yapabilme yeteneğini kazandırmak,
5 - Gıda biyoteknolojisi kapsamındaki bir konunun bilimsel olarak araştırılmasının, yazılı ve sözlü olarak etkin bir şekilde sunulmasının sağlanmasını kazandırmak

Dersin Tanımı

Mikroorganizma, bitki ve hayvanlar gibi canlı organizmaların, bu organizmalardan izole edilen hücrelerin, enzimlerin yeni gıda ürünleri ve katkı maddeleri eldesinde kullanımları, gıda işleme tekniklerinin geliştirilmesi, gıdalarda genetik modifikasyon uygulamaları ve gıda güvenliği açısından irdelenmesi, ilgili yeni gıda analiz teknikleri.

Koordinatörleri
Neşe Şahin Yeşilçubuk
Dersin Dili
İngilizce
 
 
Dersler . Yardım . Hakkında
Ninova, İTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı ürünüdür. © 2024